هموت من القلق

اذهب الى الأسفل

هموت من القلق

مُساهمة  ام هيمو في 10/02/16, 03:25 am

لو سمحت يا دكتور ابني عنده 24يوم عملتله تحليل كعب القدم بعد خمس ايام من ولادته كلمون بعدها قالوا نعيد التحليل شاكين في النسبه عيدناه رجعوا طلبوا عينه ثالثه ورابعه وانا عملتله تحليل بره ف معملين خارجيين في المره الاولي طلعت tsh=1.47والطبيعي ف المعمل ده من 5, الي 5
في المعمل التاني tsh =4,2
T3=1.2
T4=8,4
ارجوك يا دكتور طمني والصحه مرجعتش كلمتنا تاني ولا قالت لينا نسبه العينه التالته والرابعه اعيد التحليل تاني ولا اعمل ايه انا هموت من القلق وايه النسب الطبيعيه للهرمونات دي لانها مختلفه من معمل لمعمل وهما في الصحه مطلبوش عينه من الوريد كلها كانت من كعب القدم طمني بالله عليك

ام هيمو

عدد الرسائل : 5
العمر : 28
الإقامة الحالية : المنصوره
العمل الحالي : لا اعمل
تاريخ التسجيل : 10/02/2016

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: هموت من القلق

مُساهمة  د. فراس الصفدي في 11/02/16, 12:13 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

أهلاً وسهلاً بكم وشكراً لاستشارتنا.

النسب التي قمت بإرسالها تبدو طبيعية. وأقول أنها "تبدو" لأنه لا يمكنني الحكم بشكل قاطع إلا بعد الاطلاع على ورقة التحليل الأصلية التي تحتوي على النتائج، فالوحدات المستخدمة في القياس تختلف بين المختبرات. ويجب أن أرى التقارير كاملة حتى أحدد فيما إذا كان التحليل طبيعياً أم لا.

مع تحياتي.

د. فراس الصفدي

avatar
د. فراس الصفدي
مدير الموقع

عدد الرسائل : 2052
العمر : 39
الإقامة الحالية : ألمانيا - فرانكفورت
العمل الحالي : مستشفى دارمشتات الأكاديمي
تاريخ التسجيل : 26/12/2007

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.doctor-firas.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: هموت من القلق

مُساهمة  ام هيمو في 12/02/16, 10:32 am

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته
شكرا لرد حضرتك يا دكتور
هو المعملين قالولي دي نسب طبيعيه وانا للاسف مش معايا التقارير بس قالوا طبيعيه انا قلقي من تحليل مكتب الصحه قالوا النسبه عاليه في اول وثاني عينه لكن الثالثه والرابعه معرفش ايه نتيجتهم مع العلم انهم مخدوش عينه من الوريد مع انهم قالولي لو النسبه طلعت عاليه تاني مره هناخد من الوريد
ليه قالوا النسبه عاليه وليه بره طلعت طبيعيه انا مش فاهمه حاجه
وانا ابني الحمد لله طبيعي جدا ودكتور اطفال شافه قالي انه طبيعي
وياتري عينه كعب القدم ادق ولا الوريد
اسفه للاطاله
مش عارفه اصدق مين فيهم

ام هيمو

عدد الرسائل : 5
العمر : 28
الإقامة الحالية : المنصوره
العمل الحالي : لا اعمل
تاريخ التسجيل : 10/02/2016

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: هموت من القلق

مُساهمة  د. فراس الصفدي في 13/02/16, 12:19 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

عينة الوريد هي الأدق بالطبع. ونصيحتي هي الحصول على نتائج التحاليل الرسمية من المختبرات الخارجية للتأكد. للأسف لا أستطيع إعطاء أي معلومات إضافية.

مع تحياتي.

د. فراس الصفدي
avatar
د. فراس الصفدي
مدير الموقع

عدد الرسائل : 2052
العمر : 39
الإقامة الحالية : ألمانيا - فرانكفورت
العمل الحالي : مستشفى دارمشتات الأكاديمي
تاريخ التسجيل : 26/12/2007

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.doctor-firas.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: هموت من القلق

مُساهمة  ام هيمو في 13/02/16, 01:11 am

متشكره جدا يا دكتور ربنا يكرمك

ام هيمو

عدد الرسائل : 5
العمر : 28
الإقامة الحالية : المنصوره
العمل الحالي : لا اعمل
تاريخ التسجيل : 10/02/2016

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: هموت من القلق

مُساهمة  ام هيمو في 15/02/16, 09:38 pm

دكتور انا عملت تحليل تالت ودي النتايج
Free t3 =3.8 pmio/l (3.32-18,5)
Free t4=14.6 pmoi/l (8,5-29.5)
Tsh 3.2 ulu/ml (.5-10)
هل النسب دي طبيعيه يا دكتور

ام هيمو

عدد الرسائل : 5
العمر : 28
الإقامة الحالية : المنصوره
العمل الحالي : لا اعمل
تاريخ التسجيل : 10/02/2016

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: هموت من القلق

مُساهمة  د. فراس الصفدي في 16/02/16, 12:07 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

جميع هذه التحاليل طبيعية تماماً.

مع تحياتي.

د. فراس الصفدي
avatar
د. فراس الصفدي
مدير الموقع

عدد الرسائل : 2052
العمر : 39
الإقامة الحالية : ألمانيا - فرانكفورت
العمل الحالي : مستشفى دارمشتات الأكاديمي
تاريخ التسجيل : 26/12/2007

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.doctor-firas.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: هموت من القلق

مُساهمة  ام هيمو في 03/03/16, 06:20 pm

السلام عليكم
لو سمحت يا دكتور انا اعدت التحليل لابني للاطمئنان وهو عمره الان48يوم
والنتائج tsh =4.55 (.5-10)
Ft4=1.2 (1.5-2.6)ng/dI
Ft3 =4.5 (2.3 -5.4)pg/mI
هل كده نسبه ال free t4 اقل من الطبيعي وهل تعني خمول الغده وابني مفيش فيه اي اعراض الحمد لله اليافوخ الخلفي فقط مازال مفتوح بس فتحه صغيره جدا جدا صعب تحريها ودكتور الاطفال قالي بتقفل بعد شهرين هل الكلام ده صحيح لكن لا يوجد اي اعراض
شكرا

ام هيمو

عدد الرسائل : 5
العمر : 28
الإقامة الحالية : المنصوره
العمل الحالي : لا اعمل
تاريخ التسجيل : 10/02/2016

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: هموت من القلق

مُساهمة  د. فراس الصفدي في 04/03/16, 12:46 am

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته.

أختي الكريمة للأسف لا أستطيع أن أفيدك في أسئلتك فهذه الأمور من اختصاص طبيب الأطفال.. ونتائج هذه التحاليل لدى الأطفال الرضع مختلفة عنها لدى الكبار.. أنا اختصاصي هو الحالات الجراحية وعمليات الغدة الدرقية، والتي تجرى لدى الكبار بطبيعة الحال.. ولذلك عليك التنسيق مع طبيب الأطفال الذي يعرف أكثر مني بهذه الأمور.

مع تحياتي.

د. فراس الصفدي
avatar
د. فراس الصفدي
مدير الموقع

عدد الرسائل : 2052
العمر : 39
الإقامة الحالية : ألمانيا - فرانكفورت
العمل الحالي : مستشفى دارمشتات الأكاديمي
تاريخ التسجيل : 26/12/2007

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.doctor-firas.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى